Nesten usynlig…

Å leve med en nesten usynlig skade, sykdom eller tilstand kan være en utfordring både for den som lever med tilstanden, og for dem som er familie, venner eller kollegaer.

Da jeg for omtrent 10 år siden begynte å virkelig slite med helsa mi, visste jeg at jeg hadde en slik skade. Jeg visste bare ikke at det var den som gjorde meg sliten og syk. Jeg visste ikke at den var mer enn det man kunne se. For det var mye der som var usynlig, selv for meg som sto midt oppi det, fordi jeg ikke visste!

Jeg koblet ikke de voksende helseproblemene mine til min lette grad av cerebral parese. Fordi jeg trodde den ikke var noe å tenke over. Jeg hadde jo klart meg så bra! Det å begynne og se sammenhengene var vanskelig. Og utfordrende. Og nå, 10 år etter er jeg fremdeles på let etter fasiten. Jeg begynner heldigvis å se noen av sammenhengene. Takket være ny forskning, gruppesamlinger med andre i samme situasjon, og forelesninger fra fagfolk som er på topp innen CP i Norge er jeg mer klar over hva som forårsaker de ulike reaksjonene og utfordringene i mitt liv enn jeg var før. Men helt i mål er jeg ikke.

Denne bloggen skal være mitt eget lille prosjekt. Begynnelse på en plan. En plan som forhåpentlig ender med at jeg klarer å komme tilbake til et mer aktivt liv, der jeg bidrar med noe. Først må jeg bare få på plass flere pusslebiter om mitt eget liv. Og finne ut hvordan jeg skal få de gode periodene til å vare lengst mulig.

Det finnes bedre og mer profesjonelle blogger innen temaet, og jeg kommer til å legge ut linker her på bloggen min etterhvert som jeg finner dem. Denne er mer en personlig en, men kanskje den kan hjelpe akkurat DEG litt alikevel?

I tillegg har jeg lyst til lære mer om andre «usynlige» sykdommer, tilstander og skader. For det finnes likheter og forskjeller. Og jeg synes det er utrolig interessant å lære hva som påvirker oss alle, og de rundt oss. Og hva som kan gjøres for å tilrettelegge best mulig på ulike arenaer i livet.

Det er mye man ikke ser!

cropped-img_20171021_154058_792.jpg

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..