Å være en mamma..

..er ikke alltid like lett.

Det vet nok alle mammaer enten de er syke eller friske.

Å være kronisk syk er spesielt vanskelig i rollen som foreldre. Når man sammenligner seg med hva «alle andre» mammaer og pappaer klarer. Det er så mange flinke foreldre der ute! De som står på og har tilsynelatende uutømmelig energi å bruke sammen med ungene sine! Men så vet jeg jo at hverdagen er travel for de fleste.  Det er heller ikke alt man ser, så for alt jeg vet så strever selv de mest «vellykkede» foreldre med noe. Jeg er ihvertfall mektig imponert over veldig mange.  ❤

Jeg står på for barna mine, det vet jeg. Jeg kjører og henter og følger på treninger så mye jeg kan i hverdagen. Og jeg prøver så langt det går å skjule de tøffeste dagene for dem. Når de er på skolen hviler jeg mye. For å kunne gjøre det jeg klarer når de kommer hjem.

Men i blant så må jeg ha en periode der jeg bare klarer å ligge på sofaen og middagen er grandiosa eller noe annet lettvint. I disse periodene er det så sårt å si nei dersom en av ungene spør om jeg vil bli med å spille spill, se på film eller ta en tur ut. Og jeg får så utrolig dårlig samvittighet!! Her vil de tilbringe tid sammen med meg, og så orker jeg ikke?

Heldigvis har jeg en mann som stiller opp som en helt. Spesielt de periodene jeg er nede for telling. Det har nok vært flere ganger han måtte tatt på seg «mine» oppgaver oppigjennom. Han er helt fantastisk

Å være en mamma krever at man er tilstede. At man er engasjert og lytter. At man stiller opp når ting er vanskelig i livet til barna. At man spør hvordan dagen har vært. At man deler gleder og sorger og står ( tilsynelatende) støtt gjennom stormene i barnas liv. At man ordner med klær og lager mat. At man viser og sier at man er glad i barna. At barna ser på deg som en trygg havn. At man tåler å sette grenser selv om det ikke alltid er like populært. Å være en mamma er igrunn ganske travelt, enten man er frisk eller syk. Men det gir så ufattelig mye glede tilbake.

På en dårlig dag eller i en dårlig periode er følelsen av at jeg ikke får til noe som helst så utrolig sterk. Så dårlig mamma liksom! Som bare ligger på sofaen og ikke orker noe! Den dårlige samvittigheten får virkelig næring på sånne dager! Og begynner jeg å grave meg ned i den tankerekka er det ikke vanskelig å lage en lang lang liste over ting jeg ikke får gjort som jeg egentlig burde klart… Glemt er turen i forrige uke, eller bakingen forrige onsdag.. forduftet ut idet de negative tankene kom inn. Tanken på at det ikke alltid er så synlig for andre hvor sliten jeg er, kommer også på sånne dager. Tenk om folk tror jeg er lat?

Men så tar jeg meg sammen og begynner å tenke. Jeg er stort sett alltid til stede. Jeg er her når ungene kommer hjem. Jeg kjører og henter når det trengs. De kan alltid komme og snakke med meg om de trenger det. Klarer jeg ikke å lage middag en dag, lager mannen, eller jeg har handlet inn og eldstemann lager. Jeg presser meg selv for å være med på arrangementer som omhandler ungene. Og er det en såpass dårlig periode at jeg må stå over den kampen eller det arrangementet, passer jeg på å spørre og prate om hvordan det var! Viser interesse! Er det spesielle ting i livene deres tar jeg fram det jeg har av krefter og står på for at mine barn skal ha det bra! Og har jeg en god periode så elsker jeg å spille brettspill sammen med barna! Jeg gjør faktisk ganske masse selv om jeg ikke er tipp topp og frisk som en fisk. Vet du hva, jeg er faktisk en helt ok mamma!!

Jeg tror nok at de aller fleste mammaer og pappaer sliter med dårlig samvittighet i blant, enten det er pga. tidsklemma eller dårlig helse. De aller aller fleste. Jeg tror det kommer av et iboende ønske om at vi ønsker å gjøre det beste for våre barn!

Så til deg der ute som strever med dårlig samvittighet. Enten det er på grunn av helsa eller andre ting som du ikke kan gjøre noe med. Vi har så lett for å se det vi ikke får til. Tenk litt over hva du faktisk gjør i hverdagen som gjør at akkurat du er en god mamma for dine barn ❤

 

cropped-20180704_212554.jpg

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..