Det kommer seg <3

De siste ukene har jeg tydeligvis vært utrolig sliten og hatt mye vondt. Det begynner å gå gå opp for meg hvor mye av dagene mine jeg faktisk ikke er i aktivitet, og hvor mye jeg må hvile for at kropp og hode ikke skal bli overbelastet. Det er faktisk ikke helt enkelt å innse akkurat det. Jeg trodde egentlig at jeg var nærmere et svar på hva som skulle til for å stabilisere formen min, men det ser ut til at prøv og feil metoden fortsatt gjelder.

Nå skal det sies at det siste året har det vært mye stress rundt meg i tillegg. Men det er sånn det er, enten man er syk eller frisk. Man må bare takle alle livets krumspring så godt man kan.

Jeg kjenner at formen er i ferd med å bedre seg bittelitt. I går og i dag ihvertfall. Ikke sånn drastisk «nå har jeg massevis av energi» forbedring, men jeg kjenner at kroppen begynner å spille litt mer på lag igjen. Håper det stemmer. Nå er det om å gjøre å passe på å øke aktivitetsnivået så sakte som mulig, for å ikke gå på enda en smell.. Kjempeenkelt, haha…

Ettersom jeg stort sett vet hva som forårsaker min utmattelse, prøver jeg i perioder å teste hvor langt jeg kan strekke meg før det blir for mye. Heldigvis. Det vil si at jeg strekker meg litt ekstra når det gjelder fysisk aktivitet og sosiale aktiviteter i forhold til det jeg pleier i en god periode. Nå skal det sies at sammenlignet med veldig mange andre vil nok ikke min «jeg presser meg litt» periode være i nærheten av daglig aktivitet hos andre. Men jeg øver meg på å ikke la det gå inn på meg. Det skal sies at en del andre sykdommer med utmattelse IKKE skal takles ved at en presser seg! Jeg bare nevner det!

Jeg vet at det som regel blir en liten eller stor smell etterpå, men som nevnt tidligere pleier jeg å ha ok kontroll, og godtar at det kommer en dårlig periode i etterkant. Sånn ca ihvertfall. Jeg skulle virkelig ønske at jeg klarte å være i mer aktivitet i det daglige, men så lenge jeg prøver så godt jeg kan, får det være greit. Målet er jo at jeg en dag kanskje klarer litt mer enn nå.

Når det kommer perioder med «mye» aktivitet som er utenfor min kontroll er det straks verre. Da kan jeg ikke styre det selv, og den dårlige perioden kan bli lengre. Det er nok det som har skjedd nå. Mye utenforliggende stress og aktiviteter har overbelastet systemet på en måte. Men jeg merker altså litt bedring. Deilig!

Når det gjelder smerter så er de der konstant. Jeg tror nok at det også er med på å gjøre meg så sliten. Det er bare det at jeg er så vant med å ha dem der. Sånn konstant, murrende smerte i hele kroppen. Jeg må bli flinkere til å ta smertestillende, og se om det hjelper. I tillegg tuller venstrefoten og hofta noe så utrolig mye for tiden. Det er ikke mye murrende verk der nei, det er skikkelig kraftig verking. Men men… så lenge denne trettheten er på vei til å komme seg bittelitt så er jeg fornøyd!

Så nå er det ikke lenge til jeg tør å prøve meg på en liten tur i marka. Nå har jeg hatt så lyst til det så  vanvittig lenge, men en slik tur krever at man faktisk orker mer enn det jeg har hatt form til. Selv om det nok bare blir en liten tur. Og jeg trenger en fot som ikke protesterer etter å ha gått femti meter. Men jeg tror jeg er klar snart. Jeg gleder meg!


Fra en av mine tidligere turer ❤ 

2 kommentarer Legg til din

  1. Godt å høre at det går riktig vei hvertfall, selv om det går sakte<3

    Likt av 1 person

    1. Tusen takk for det. Lei av dårlige dager nå, så det er godt å kjenne at det går bittelitt bedre ihvertfall. ❤

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..