Noen som lytter

I livets mange faser er det en ting som slår meg som noe av det viktigste for at den psykiske helsa skal fungere greit. Noen som lytter. Noen som man kan prate med, og som bryr seg.

Noen har nytte av å prate med profesjonelle. Psykologer eller psykiatriske sykepleiere for eksempel. Da kan man få faglige råd om situasjonen man er i, og finne støtte der.

Venner kan også være gode lyttere. Det som hjelper meg når jeg er litt lei og trenger å lufte meg litt, er en god samtale med venner. Det trenger ikke nødvendigvis være en samtale rundt det som er vanskelig, men bare en samtale om vær og vind. Om man er i en vanskelig periode er det selvfølgelig godt å prate om det som er vanskelig, og få litt råd og støtte rundt det. Samtidig skal en samtale med venner være noe som er positivt for begge parter. Det er dermed en god følelse å kunne spør om den andre personens dagligliv og gi litt råd tilbake. En god kaffekopp og samtale med en god venn kan faktisk være bedre enn all verdens profesjonelle samtaler for noen. Ihvertfall om man stort sett takler hverdagen greit selv, selv om ting kan være tøft.

Opplever man store utfordringer skal man selvfølgelig ta kontakt med fagfolk.  Venner skal slippe å være psykologer, men man kan altså være en god støtte for hverandre.

 Alle har ikke mulighet eller lyst til å prate med venner om vanskelige ting, alle har ulike personligheter og grenser for hva man deler med hverandre. Og det er også helt greit!

Det viktigste er at man kan finne noen å prate med, venner eller profesjonelle,  dersom man trenger det.

Mye kan løses eller ihvertfall gjøres litt lettere over en kopp kaffe. ❤


Photo by Pixabay on Pexels.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..