Livskvalitet

Det kan lett bli en del fokus på hva som ikke fungerer når man er syk. Naturlig nok. Og de som kjenner meg vet at jeg har et litt anstrengt forhold til «tenk positivt-mentaliteten». Det enkleste hadde jo vært å være frisk og rask, ikke sant? Når det nå likevel er slik at man sliter med kronisk sykdom av en eller annen art, er det viktig å kunne sette fokus på de tingene som faktisk fungerer, eller som kan gi livskvalitet ut i fra det ståstedet man har. Man kan ha god livskvalitet selv om man er syk! Jeg er som sagt litt imot det å tvinge seg til å tenke positivt, men samtidig kan det være greit å minne seg selv på det man faktisk har.

Så hva har JEG som hjelper meg i hverdagen :

Familie – Både min lille nærmeste familie og storfamilien er god å ha. Selv om de i storfamilien ikke helt har forstått hvordan jeg har det, så er det likevel godt å ha dem der og møtes i selskap, middager og andre ting vi gjør sammen .

Venner – De vennene jeg har ser jeg sjelden, men jeg setter utrolig pris på dem og de gangene vi møtes.

Bøker Jeg elsker å lese, og siden lesingen min har tatt seg litt opp etter tidligere perioder der jeg var altfor sliten til å lese, så leser jeg en hel del nå. Lesing gir meg opplevelser gjennom skjønnlitteratur, historier og litt faktabøker.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Serier og filmer – Ahhh, de fleste som har lange perioder man må holde sofaen vet at seriemaraton er gull verdt. Jeg har sett en drøss med serier, og selv om det høres veldig kjedelig ut, er det faktisk både litt koselig og interessant å se serier og filmer.

Turer – Det er lenge siden sist tur nå, men jeg tenker faktisk hver eneste dag på at jeg vil ut og gå en tur. Turer i naturen g ir meg MYE! mentalt er det helt fantastisk, og kroppen får bevegd seg og «trent» litt. Om det er en lang eller kort tur er egentlig ikke så relevant. Turer er livskvalitet!!

Photo by Snapwire on Pexels.com

Hobby – Mange driver med en eller flere interesser. Håndarbeid for eksempel. Da jeg sluttet å jobbe, lærte jeg meg å strikke. Fantastisk å kunne lage noe selv! Andre har andre hobbyer som kan hjelpe. Poenget er at en kan finne noe som man kan drive med, slik at man føler at men jobber litt med hodet ihvertfall .

Spill – Ja du leste riktig, spill! Jeg liker faktisk å sette meg ned med datamaskinen og spille litt sammen med andre. Dette gir meg litt «sosialt» sammen med de jeg spiller med, og det kan være gøy og utfordrende å løse oppgaver i spill, eller avslappende, alt etter hvilke spill man spiller. Å spille sammen med andre er forholdsvis nytt for meg, men jeg er positivt overrasket over hvor gøy det faktisk er!

Jeg vet likevel at det er så utrolig lett å si og tenke at «man må jo bare få seg en hobby eller sette pris på det man har» . Jeg vet selvfølgelig at det ikke er så enkelt. Det var faktisk vanskelig for meg å liste opp det jeg har skrevet her, selv om alt stemmer. Men det kan ofte være vanskelig å lage en slik liste uten å flette inn det som IKKE fungerer… Men klarer jeg, klarer du, så kanskje du som leser her har ett eller annet du driver med som kan gi deg litt mer livskvalitet? Eller kan det hende du har noe du gjør hver dag, som du faktisk setter mer pris på enn du har tenkt over?

Photo by Pixabay on Pexels.com

Lykke til ❤

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..