En uke på Sunnaas Sykehus

I skrivende stund sitter jeg på Sunnaas Sykehus på Nesodden utenfor Oslo. Her har jeg vært snart en uke, og reiser hjem om noen dager. Jeg ble i utgangspunktet henvist hit til vurderingsopphold for CP pga. noen nye endringer i helsa mi, og har fått gjort litt tester rundt det. Blant annet styrke, balanse og følsomhet i armer og bein er blitt testet. I tillegg har jeg fått tatt en del tester som går på hukommelse, noe som jeg sliter veldig mye med for tiden. Veldig greit å finne litt utav hvordan det står til, og å finne ut om hvor mye de relativt nylig oppståtte symptomene har påvirket meg og hvordan kroppen fungerer.

Og her får jeg virkelig hjelp! Lege, fysioterapeut, ergoterapeut og psykolog er de jeg har fått pratet med i denne omgang. Dyktige folk som virkelig SER pasientene og som forklarer ting på en veldig grei og lett forståelig måte. Samme med sykepleierne som jobber her. Fantastiske folk! Jeg har vært her flere ganger tidligere, sist for 3 år siden, og det å bli møtt av folk som jobber her som husker meg igjen er utrolig trygt og koselig ❤

Fra dette oppholdet får jeg med meg en slags «statusrapport» om hvordan det står til med helsa mi i forhold til CP-en, og tips og råd til hva jeg bør gjøre og fokusere på når jeg kommer hjem igjen.

Dette er som sagt et vurderingsopphold. Det vil si at jeg er på et individuelt opphold hvor opplegget blir tilpasset meg. Tidligere har jeg hatt både vurderingsopphold og gruppeopphold her. Jeg vil anbefale alle som har en litt uavklart CP diagnose eller som trenger mer kunnskap om sin CP diagnose om å søke om å få et opphold her. Spesielt vil jeg anbefale et gruppeopphold dersom du ikke har møtt så mange andre med lav grad CP. For meg har dette vært utrolig nyttig for å få lære endel nytt om diagnosen. Det sosiale har også vært utrolig nyttig! Erfaringsutveksling og det å finne «likesinnede» har vært gull verdt – hver gang!

Selv om et vurderingsopphold ikke er like sosialt som gruppeopphold, har jeg blitt kjent med mange utrolig koselige folk også denne gangen. Selv om vi har ulike diagnoser så er det likevel en del likheter når man har opplevd skader på hjernen (enten medfødt som med CP, eller etter en ulykke/sykdom) og lignende.

Vennskap og kjennskap har blitt dannet både ved tidligere opphold, men også denne gangen. Mennesker man alltid kommer til å huske. Noen holder man kontakt med videre, andre ser man kanskje ikke igjen, men de aller fleste setter spor og utvider horisonten. Det er også en styrke i det å bli kjent med mennesker som av en eller annen grunn oppholder seg på et slikt sted som Sunnaas. Man har opplevd utfordringer som andre kan ha vansker med å forstå, og da er dette et utrolig fint sted å møte mennesker som forstår akkurat hva du prater om. Fantastisk ❤

Har du en CP diagnose, kanskje en mild grad slik som jeg har, og skulle ønske du visste litt mer om diagnosen din? Søk deg til et gruppeopphold her på Sunnaas Sykehus. Om du føler du trenger mer individuell vurdering av dine utfordringer med CP så anbefaler jeg et vurderingsopphold her.

Her kan du lese mer om hva de ulike tilbudene går ut på:

Vurderingsopphold

Gruppeopphold

Lykke til.

En ting er ihvertfall sikkert – her på Sunnaas har de hjulpet mange, meg inkludert! ❤

Vinterpyntet tre utenfor hovedinngangen på Sunnaas Sykehus ❤
Reklame

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..